FRIDA RONGE

Frida Ronge är en person med flera talanger men för många av oss mest känd för att på ytterst framgångsrikt sätt skapat en helt egen japansk-nordisk matlagnings stil, som kommit att bli hennes signum. Intresset för mat började tidigt, med en pappa som drev fiskaffär hemma i Göteborg. Till en början handlade allt om matens smak och upplägg men allteftersom började Frida utveckla ett hållbarhetstänk som skulle komma att bli en viktig del i hennes liv.

Frida fick sitt stora genombrott när hon började jobba som kökschef på den prisbelönta restaurangen Råkultur i Stockholm. Efter två intensiva år i Stockholm flyttade hon hem till Göteborg för att senare öppna den framgångsrika restaurangen vRÅ. Där utvecklade Frida till fullo sin egen stil med japansk matlagning byggd på nordiska råvaror och det blev tydligt att hon kunde bygga upp rätt koncept på rätt plats.

Några år senare blev hon erbjuden att leda restaurang TAK i Stockholm som Culinary Director i ett omfattande konceptuellt utvecklingsarbete av hela restaurangen som innefattar 5 olika enheter. TAK, Izakaya, UNN, Ima och terrassen med ute kök, hon har sedan dess huserat där med fokus på det gastronomiska arbetet samt hållbarhetsfrågor.

Frida är en otroligt ambitiös och inspirerande person som lägger ner hjärta och själ i det hon tar sig an. Hon hittar alltid nya sätt att förbättra sina kunskaper och delar gärna med sig av sina erfarenheter. Trots hennes stora framgångar försöker hon alltid hitta en bra balans för att kunna bibehålla en kontinuitet i både sitt yrke och privatliv.

Boka Frida för

 • Kundsamarbeten
 • Event

Snabbfakta

 • Kockarnas Kamp 2021
 • Skrivit tre kokböcker, ”Rå som i sushi”,
  Food retreat” och ”Möjligheternas kokbok
 • Fått utmärkelser som Mentorspriset 2014 och
  Årets smak skapare och Årets innovatör 2017
  och många fler.

Följ Frida på