KLARA LIND

Klara Lind är en otroligt begåvad kock och inspiratör som genom sina sociala kanaler tar med oss på en matresa som heter duga. Med rötter från Costa Rica och Guatemala där hon växte upp med sin familj skapades ett tidigt intresse och en stark kärlek för mat. Smakerna från Centralamerika har satt sina spår i hennes matlagning samt favoriträtter.

Med sina 17 år i restaurangbranschen både i Stockholm och Norge hann hon jobba som restaurangchef, dryckesansvarig och hovmästare, erfarenheter hon tog med sig när hon tog nästa kliv in i sin karriär och medverkade i Sveriges Mästerkock 2017. Hon tog hem vinsten och kort därefter skrev hon en kokbok med fokus på sin största matpassion, just det sydamerikanska köket. Fyra år senare tog hon även en andra plats i finalen av Decenniets Mästerkock.

Värt att nämna är Klaras stora intresse för dryck i synnerhet vin. Denna passion ledde till en utbildning för att sedan under en längre tid jobba på en vingård i södra Frankrike där hon lärde sig att framställa vin.
När det gäller att skapa content på sociala medier har Klara öga för detaljer och ger sina följare en stark anledning att följa henne. Klaras livsfilosofi bygger på att göra det som får henne att må bra och det är när hon får möjligheten att visa vem hon är genom sin matlagning.

Boka Klara för

  • Kundsamarbeten
  • Programledare
  • TV/Radio medverkan

Följ Klara på